luni, 6 martie 2017

Operațiunea ”Mărțișorul”

 Recunosc, mi-au plăcut mereu mărțișoarele și nu atât să le port (deși fac și asta, dar în mod neconvențional, la mână, agățate de brățările permanente), cât mai ales să le meșteresc, pentru a fi oferite. În copilărie nu prea aveam ”materie primă”, era greu să personalizezi mărțișoarele, dar acum... numai chef și răbdare să ai, se pot face fel de fel de lucruri drăguțe, fără costuri mari - că până la urmă asta e ideea, să fie ceva original și să nu falimentezi după începutul lunii martie :) 
 Anul ăsta am continuat ideea de anul trecut, cu figurinele din fetru, gata tăiate, cărora le-am atașat ac de broșă sau sistem de prindere pentru chei (au ieșit niște broșe și niște brelocuri foarte drăguțe ce se pot purta permanent, nu numai cu șnurul alb-roșu atașat), iar pentru un proiect școlar, având ca temă reciclarea, am ajutat-o pe Ioana să facă mărțișoare din orice, iată ce a ieșit:
 Din comerț am folosit doar carton, pistol de lipit și fir, în rest avem așa: 1. semințe de dovleac, o bucățică de plastic și ambalaj de bomboane, 2. suportul de la o lumânare tip pastilă, 3. pânză de sac, crenguțe de cimbru și bucățele de pai de plastic pentru băuturi răcoritoare, 4. un pandantiv vechi dintr-o rășină sintetică, nasturi și fir de ață, 5. pietre de râu, fir de cânepă negru, ambalaj de bomboane, nasture, marker și acuarele, 6. formă de hârtie pentru brioșe și puțină lână, 7. piatră de râu și vopsea acrilică, 8. scobitori și carioca, 9. formă din hârtie pentru brioșe, fir de lână, scobitoare. După ce am adunat tot ce am socotit că ne-ar fi de folos și s-a încălzit pistolul cu lipici (cu care am lucrat eu), a durat mai puțin de o oră să le aducem în formă finală, iar costurile sunt infime.
  Preferatul meu este cel cu fata cu balon albastru, al ei, pentru că e mai serioasă și nu așa fistichie ca mine, este al doilea, din suportul de lumânare, să vedem dacă a avut succes cu ele, la școală, noi le-am meșterit cu plăcere și ne-am distrat  Din vasta mea colecție de mărțișoare primite de la Ioana sau de la alți copii, vă ofer cu drag fluturele colorat de ea cu degetele, în al doilea an de grădiniță <3
Primăvară frumoasă, cu mărțișoare aducătoare de noroc!

2 comentarii:

  1. ce frumos e si la voi cu mestereala. din toata clasa de 20 de copii dante a fost singurul care a avut martisoare facute de el. sper ca au fost apreciate cum se cuvinte. el zice ca da, unele fetite chiar le au purtat. mi ar placea sa pot purta si eu bratari asa, dar nu prea mi e comod cu ele .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulțumim, pe noi chiar ne relaxează orice presupune culoare, îndemânare, detalii, avem abilități în sensul ăsta :) nu știu cât apreciază lumea, cred că preocuparea este mai cu seamă în sensul de cât a costat sau dacă e la modă, dar refuz să particip la sceneta asta. simbolurile trebuie să rămână simboluri. în ceea ce privește bărățările, mi-e extrem se comod cu ele, sunt corp comun cu mine, nu le scot decât dacă se strică sau pentru a le curăța (rar :)). totă lumea mă știe cu instalația la mână, Bubu s-a speriat când era mică și eu le scosesem - mi-a căutat mâna prin somn și nu a găsit brățarile, atunci a strigat mamiii!? unde ești mami? m-am trezit năucă și i-am zis că sunt acolo, iar ea a răspuns că a crezut că nu sunt eu, că nu a găsit brățările și nici n le-a auzit (fac zgomot, zici că sunt pisica cu clopoței) :))

      Ștergere