luni, 29 mai 2017

Grădina Botanică București - expoziția Florile Centenarului

  Dacă nu ați știut, Grădina Botanică București găzduiește destul de des diverse evenimente, precum activități tematice pentru copii și expoziții de fotografie și pictură. Fie că sunteți din București, fie că vă aflați doar în trecere și aveți câteva ceasuri ”de pierdut”, vă recomand să faceți o vizită -  cu toate neajunsurile, este un loc minunat, unde, dacă ai chef să te plimbi, să faci fotografii sau pur și simplu să te bucuri de soare, culori și parfumuri, ai toate condițiile. Cum zic, numai să vrei  
 Noi am ținut neapărat să vedem expoziția prilejuită de centenarul Constantin Dipșe (pentru cine nu știe, este un pictor român, elev al lui Camil Ressu - mai multe informații, aici ) și am fost absolut încântate de prezentarea în aer liber. Mă bucur că am reușit să ajungem, expoziția a putut fi vizitată în lunile aprilie și mai și practic a fost ultima strigare, căci numai mâine nu-i... iunie. 
 Iată un foarte scurt rezumat foto, iar dacă aveți drum zilele astea, intrați, n-o să vă pară rău, mai ales că biletul pentru vizita în exterior este 5 lei pentru adulți, 3 lei pentru elevi. 

  Dacă nu apucați să ajungeți, la toamnă, în septembrie, de ziua pictorului, înțeleg că Muzeul Satului București va găzdui o expoziție ce încheie Centenarul, prilej cu care vor fi expuse tablouri, materiale biografice și obiecte din atelierul pictorului, deci va mai fi un prilej...
  Noi ne vom întoarce, poate chiar în acest weekend, deoarece ne dorim să vizităm încă o dată Muzeul Botanic, în plus până pe data de 5 iunie este găzduită și expoziția ”Periplu ancestral”, în cadrul căreia sunt expuse lucrări ale studenților de la Universitatea de Artă București. A, să nu uit: zona cu trandafiri e mi-nu-na-tă!
Promit să revin cu impresii  

Dacă vreți să aflați mai multe informații, în timp util, puteți accesa pagina de facebook, din păcate e singura platformă validă a Grădinii Botanice București în acest moment. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu